Тиждень історії 2020 – 2021 н.р.

Тиждень історії 2020 – 2021 н.р. був невипадково запланований на час святкування Дня Захисника України. Збору великих груп були перешкодою умови сьогодення, проте, звернути увагу кожного учня та працівника до дати 14 жовтня, подякувати серцем і душею кожному, хто захищає Україну, це не завадило. 
12 жовтня тиждень було розпочато інформаційним радіо зверненням. І вже 13 жовтня в режимі індивідуального консультування та відкритого уроку працювала бібліотека. Відповідно до тематичного тижня історії бібліотекар Камлук А.В. ознайомила учнів з бібліотечним фондом історичної літератури доби козацтва («Загадки козацьких характерників», «Таємниці бойових мистецтв України», «Історія України з давних-давен до сьогодення», «Історія запорізьких козаків»), та виданнями «Шлях у вічність, книга пам’яті» присвячена мешканцям Донбасу, які загинули, захищаючи Україну і «Профтехосвітяни Дніпропетровщини на захисті незалежної України». 
Викладач історії Берковська О.В. презентувала сучасну історичну літературу, яка містить в собі свідчення учасників АТО та подій на сході України. Проєкт «Усна історія російсько-української війни» започатковано в 2015 році і містить розповіді 55 учасників війни. Книга «Дівчата зрізають коси» містить  спогади 25 жінок-військових, які брали участь в російсько-українській війні у складі Збройних сил України. Видання «Капелани На службі Богу і Україні» розповідає про особливості капеланського служіння на фронті. У проекті взяли участь 35 військових капеланів.
Мета таких уроків – поглибити знання учнів про героїчне минуле нашого народу, допомогти усвідомити значення подвигу солдат у зоні АТО, виховувати в учнів шану і повагу до тих, хто ціною життя зберігає над нами мирне небо і зупиняє агресора. Ознайомитися з життєписом наших захисників.
t istorii2
 
t istorii1